پیکــــــستــان

پیکــــــستــان

طبقه بندی موضوعی

۴ مطلب در خرداد ۱۳۹۲ ثبت شده است

با نزدیک شدن به زمان برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری، همه کاندیداهای انتخابات ریاست‌جمهوری، مدعی حمایت از خط امام خمینی(ره) و حضور در جبهه ولایت شده‌اند.

در چنین شرایطی بعضی از گروه‌ها و نامزدها می‌کوشند تا خود را مالک خط امام(ره) و اندیشه ایشان معرفی کنند تا جایی که حتی حسینیه جماران را عرصه حضور بعضی عناصر مسأله دار قرار داده‌اند تا اهداف انتخاباتی خویش را محقق کنند.

انتخابات در نظام جمهوری اسلامی ایران

برگزاری انتخابات فی‌نفسه نشانه یک ارزش والا و مهم است زیرا در امر انتخاب، هرکس قدرت اختیار خود را در برگزیدن مسوولان حکومتی کشور، به‌خوبی احساس می‌کند.

بی‌شک در خلقت انسان، خداوند احساس مسوولیت را نیز برای وی قرار داده است و البته هرچند این احساس در تمام مخلوقات خداوند وجود دارد اما در انسان به والاترین شکلتبلور یافته. دلیل وقوع چنین امری آن است که رسول اکرم(صلی الله و علیه و آله و سلم نیز در آخرین لحظات زندگی خویش به حکومت‌های مختلف زمان خود نامه نوشته و آن‌ها را به دین اسلام فراخواندند تا در قدم اول از تلاش برای آگاه‌سازی آنها، حق انتخاب اسلام را به انها بدهد.

امامان و جانشینان ایشان نیز همین احساس مسوولیت را نسبت به جامعه اسلامی داشته و تا عصر حاضر این حس مسئولیت نسبت به جامعه اسلامی که در امام خمینی (ره) وجود داشت موجب به وجود آمدن انقلاب اسلامی شد.

 

 در شرایط فعلی جهان، ایستادگی نظام جمهوری اسلامی ایران در مقابل زیاده‌خواهی استکبار جهانی و تحریم‌های ناجوانمردانه، اتفاقی نیست که بدون دلیل حادث شده باشد.

نظام حکومتی انقلاب اسلامی تاکنون توانسته است با درپیش گرفتن شیوه‌های مختلف، توطئه بیگانگان در زمینه‌های مختلف را خنثی کند.  

از سوی دیگر وقتی به رویدادهای گذشته انقلاب اسلامی ایران و مسیر پرفرازونشیب آن نگاه می‌کنیم، به عملکرد هوشمندانه و حساب‌شده سران حکومت جمهوری اسلامی پی می‌بریم. بدیهی است که این رفتار زیرکانه نشأت گرفته از شیوه رفتاری  رهبرکبیر انقلاب در همه زمینه‌ها از جمله  در مورد انتخابات بوده است.

حضرت امام خمینی(ره) از نگاهی عمیق و آینده‌نگر نسبت به برگزاری انتخابات برخوردار بودند. ایشان علاوه بر موضوع برگزاری انتخابات، بر امر حضور گسترده مردم در انتخابات نیز تأکید داشتند. امام خمینی(ره) حضور گسترده مردم را پایه و اساس برگزاری انتخابات‌‌ها می‌دانستند و این امر را موجب اقتدار و استحکام نظام اعلام  می‌فرمودند.

کافیست د رمیان سخنان بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی(ره) گشتی بزنیم و نظرات ایشان را دربابا انتخابات ببینیم تا به اهمیت این واقعه عظیم د رنظام حکومتی جمهور یاسلامی ایران پی ببریم.

لزوم شرکت در انتخابات ریاست‌جمهوری

امام‌خمینی(ره) با اشاره به انتخابات ریاست‌جمهوری فرموده‌اند: «تعیین رئیس جمهور یکی از چیزهایی است که بر همه مسلمانهای ایران بر همه مکلفهای ایران واجب است که در این امر دخالت داشته باشند. اگر دخالت نکنند و یک صدمه ای به اسلام برسد هر یک یک ما در محکمه عدل الهی مسوول هستیم»

مسوولیت یکایک آحاد جامعه در موضوع شرکت در انتخابات، امری است که می‌تواند اهمیت شرکت مردم در این عرصه مهم را تبیین کند.

انتخابات عرصه تجدید عهد با اسلام

امام خمینی(ره) با اشاره به نتیجه شرکت مردم در انتخابات و فسفه حضور آنها فرموده‌اند:« همه شما همه ما زن و مرد هر مکلف همانطور که باید نماز بخواند همانطور باید سرنوشت خودش را تعیین کند. مردم با شرکت‌شان در انتخابات ثابت کنند که از اسلام رویگردان نیستند»

با عنایت به اینگونه اظهارنظرها، وجوب شرکت در انتخابات از لابلای سخنان ایشان قابل استخراج است.

به چه کسی رأی بدهیم؟

از دغدغه‌های امروز اکثر ملت ایران، انتخاب فرد اصلح است و یک یاز خصوصیاتی که د راین زمینه می‌تواند اثرگذار باشد، موضوع گرایشات سیاسی کاندیداهاست. امام خمینی(ره) در یکی از گفتارهای خود چنین بیان داشته‌اند:« امید است ملت مبارز متعهد به مطالعه دقیق در سوابق اشخاص و گروهها آرا خود را به اشخاصی دهند که به اسلام عزیز و قانون اساسی وفادار باشند و از تمایلات چپ و راست مبرا باشند و به حسن سابقه و تعهد به قوانین اسلام و خیرخواهی امت معروف و موصوف باشند»

و در جای دیگر فرموده‌اند: «دنبال این باشید که یک نفر صددرصد مکتبی اسلامی در خط اسلام برای ریاست جمهوری انتخاب کنید»

 

رییس‌جمهور ا زکدام طبقه اجتماعی باشد؟

امام خمینی(ره) ضمن برشمردن یکی ا زخصوصیت‌ها یاساسی موردنیاز برای مسووان کشور، چنین گفته‌اند:

 

توجه داشته باشند رئیس جمهور و وکلا مجلس از طبقه ای باشند که محرومیت و مظلومیت مستضعفان و محرومان جامعه را لمس نموده و در فکر رفاه آنان باشند نه از سرمایه داران و زمین خواران و صدرنشینان مرفه و غرق در لذات و شهوات که تلخی محرومیت و رنج گرسنگان و پابرهنه گان را نمی توانند بفهمند

 

تدبر د راین سخنان می‌تواند خطر انتخاب مسوولانی را گوشزد کند که با درد محرومان جامعه آشنا نیستند و فقط برا یجلب رأی اقدام به همدردی با آنها می‌کنند.

وظیفه کاندیداها

مروری بر توصیه بنیاندگذار انقلاب اسلامی به کاتندیداها نیز می‌تواند در شرایط فعلی برا یانتخاب فرد اصلح، راهگشا باشد. ایشان در همین زمینه معتقد بودند که:

«از آقایان کاندیداها و دوستان آنان انتظار دارم که اخلاق اسلامی انسانی را در تبلیغ برای خود و کاندیداهای خویش مراعات و از هرگونه انتقاد از طرف مقابل که موجب اختلاف و هتک حرمت باشد خودداری نمایند .»

و باز هم انتخابات

در شرایط یکه عرصه مهم انتخابات ریاست جمهور ید رپیش روی ما قرار دارد باید به همه دلسوزان انقلاب اسلامی یادآور شد که یادگار خمینی کبیر(ره) و نظام حکومتی جمهوری اسلامی ایران که بر پایه ولایت مطلقه فقیه استوار شده است، امانتی گرانبهاست که برای حفظ ان علاوه بر هوشیاری به دلسوزی و آگاه یاز اصل گفتمان آن نیاز است.

حضور حماسی ما در پای صندوق‌های رأی باید به‌نحوی باشد که موجب تقویت جایگاه انقلاب در جهان شود و وجاهت جمهوری اسلامی ایران را بیش از پیش د رچشم جهانیان بالا ببرد.

 


۴ موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۳ خرداد ۹۲ ، ۱۳:۵۲
علی ب

قسمت اول



مستند " تهران ساعت ۲۳" کاری از مرکز مستند پیام گستر، حاصل بیش از ۲ سال تحقیق و انجام مصاحبه با بیش از ۵۰ چهره سیاسی و رسانه ای سرشناس از طیف های مختلف سیاسی (اصولگرا و اصلاح طلب) می باشد که سعی نموده است به صورت صریح به وقایع سیاسی ایران از همایش ۳۰ سال قانون گذاری و بحث دولت وحدت ملی در سال ۸۷ تا به امروز بپردازد.
 
لازم به ذکر است که در این مستند تعداد دیگری از افراد حاضر به انجام مصاحبه نشدند.اما امید است که توانسته باشیم به نحو مطلوب و منصفانه ای به علل و عوامل وقایع سیاسی چند سال اخیر، که از مهم ترین بخش های تاریخ معاصر ایران اسلامی می باشد پرداخته باشیم.

۰ موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۲ خرداد ۹۲ ، ۱۱:۴۸
علی ب

عارف و تناقضات آشکار

حضور عارف در عرصه انتخابات اگر چه به‌دلیل تبلیغات و فضاسازی‌های هم‌مسلکان اصلاحطلب وی، چندان دور از ذهن نبود اما بعضی سخنان و مواضع وی، موجبات دلسردی رأی‌دهندگان را فراهم آورد.

سخنان عارف در سال1391

محمدرضا عارف در روز چهارشنبه 2 اسفند 1391 طی دیار با تنی چند از دانشجویان دانشگاهای تهران،علامه و صنعتی شریف بسخنانی را بر زبان راند که جای تحلیل و بررسی فراوان دارد.

در این بین می‌توان به برخی نکات در سخنان او پرداخت که در ذهن رأی‌دهندگان، ایجاد سوالات بسیار می‌کند.

نگاه ابزاری اصلاحات به دانشجو و دانشگاه

عارف آن‌روز به فعالیت‌های دانشجویی در دانشگاه‌ها اشاره کرد و با اظهار تاسف از آنچه نادیده گرفتن پتانسیل دانشجویان خواند، اعلام کرد: «بارها این مطلب را مطرح کردم که امنیتی کردن فضای دانشگاه‌ها قطعا به ضرر نظام است و نتیجه‌اش این می‌شود که عده ای فارغ التحصیل بی‌انگیزه و کسانی که تحلیل روشنی از شرایط و اوضاع نمی‌توانند داشته باشند از دانشگاه فارغ التحیصل می‌شوند.»

کافیست به فعالیت اصلاح‌طلبان(رفقای دیروز و حامیان امروز عارف) در دانشگاه نگاهی کنیم تا به پشت‌صحنه سخنان وی دسترسی بیابیم.

در دوره اصلاحات، سیاسی کردن دانشگاه‌ها و ایجاد فتنه در آنها با رویکردهای مختلفی ادامه داشت. قائله 18تیر اوج این اتفاقات بود. این یک واقعیت است که بسیاری از اعضای دولت اصلاحات، نه تنها تلاشی برای خاموش کردن زبانه‌های آتش فتنه نمی‌کردند، بلکه با اقدامات خود به حمایت مادی و معنوی از آشوبگران نیز می‌پرداختند.

به عنوان مثال می‌توان به  «سیدمصطفی تاج‌زاده» که در دولت وقت به‌عنوان معاون وزیر کشور فعالیت می‌کرد اشاره کرد. او یکی از سران هدایت‌گر اغتشاشگران بود و با پیگیری دقیق و لحظه به لحظه حوادث، به عنوان رابط اصلی دولت با این افراد نقش ایفا می‌کرد؛ تا جایی که حتی گفته می‌شود به سفارش وی، آشپزخانه وزارت کشور در میدان فاطمی موظف به تهیه غذای گرم برای اغتشاشگران بود!

همین موضوع سبب شد تا پس از حضور انقلابی مردم در صحنه و جمع شدن بساط فتنه ۱۸ تیر، این افراد با توجه به نفوذ خود در دولت بتوانند ردپای خود در آشوب‌ها را پاک کنند و در مقابل، تقصیر‌ها را به گردن جمعی از دلسوزان انقلاب و حامیان نظام جمهوری اسلامی ایران بیندازند؛ مساله‌ای که در فتنه ۸۸ وجود نداشت و بر سر کار بودن یک دولت انقلابی و اسلامی سبب شد تا جنایات سران فتنه به وضوح و با سند آشکار شود و این افراد راهی به جز پناه بردن به دامان ضدانقلاب خارجی نداشته باشند.

البته عارف با دور زدن این واقعیت‌ها ضمن بیان سخنانی جالب گفته است: «مهمترین مساله‌ای که به دانشجویان یادآوری می‌کنم این است که جنبش دانشجویی باید در داخل دانشگاه و با تفکر خود دانشجویان، فعالیت کندو نباید از بیرون خط بگیرد. آفتی که متاسفانه با آن رو به رو هستیم این است که جریانات بیرون دانشگاه تلاش می‌کنند به مجموعه‌های دانشجویی خط بدهند و نتیجه‌اش این شد که در دهه چهارم به جای اینکه یک جریان قوی دانشجویی داشته باشیم که نسبت به همه امور حساسیت داشته باشد بی‌انگیزگی را در بدنه دانشجویی شاهد هستیم که بسیار خطرناک است.»

ظاهراً عارف توقع دارد، دانشگاه‌ها مانند دوره اصلاحات به محل جولان گروهک‌های معاند نظام و ایجاد آشوب و فتنه تبدیل شود یا شاید هم او از انکه فتنه‌گری‌های سال88 در دانشگاه‌ها بی‌اثر ماند، از دست دانشجویان دلخور است که اینگونه سخن می‌گوید.

دانشجو باید پرخاشگر باشد!

وی د رهمان روز نظر جالب‌تری هم بیان کرد! عارف با تاکید بر اینکه دانشجو باید پرسشگر و بعضا پرخاشگر!!! باشد.

شاید اگر چنین سخنی از دهان هر فرد دیگری بیرون می‌آمد که با جریان اصلاحات سرناسازگاری دارد، روزنامه‌ها و سایت‌های اصلاح‌طلب چنان بلایی بر سرش می‌آوردند که د رتاریخ مطبوعات عالم ثبت شود.

وی همچنین در سخنانش کوشید تا به فضاسازی مورد نظر خود ادامه دهد. عارف در ادامه گفت:«درحال حاضردانشجو جرات بیان یک کلمه حرف را ندارد چون فردا کمیته انضباطی با او برخوردخشن می‌کند. جلوی این فضا باید گرفته شود. ادامه این فضا قطعا به نفع نظام نیست.»

یعنی در دانشگاه ما، دانشجو حتی یک کلمه حرف نمی‌تواند بزند؟ یعنی دانشجویانی که به دیدار وی رفته بودند، روزه سکوت اختیار کرده بودند؟ به‌نظر می‌آید مجموعه‌ای از حرف‌ها و شعارهای تهییج‌کننده در کنار سخنرانی‌های جنجالی به‌همراه تیترهای پرهیجان ژورنالیستی در راه است تا نظرات اصلاح‌طلبان با همان سبک و سیاق آشنا از زبان محمدرضا عارف د رایام انتخابات به‌گوش عموم مردم برسد.

وقتی عارف احساس خطر می‌کند

عارف در بخشی از سخنان آن روز خود گفت: «در شرایط فعلی احساس خطر کردم. احساس کردم شرایط کشور در بخش های مختلف با چالش‌هایی رو به رو است. فکر می‌کنم برگشت به قانون و ساختارهای قانونی راه حل مشکلاتمان است.»

جالب است که ایشان اولاً دانشجویان را به‌پرخاش‌جویی فرامی‌خواند؛ ثانیاً در صف حامیان اغتشاشات تیر78 و خرداد88 قرار می‌گیرد و ثالثاً دم از قانون‌گرایی می‌زند! با وجود این مباحث، حمایت وی از بی‌قانونی‌ها و ففتنه‌گری‌های سال88، چندان دور از ذهن نیست چون نظرات وی درباره سران فتنه هم قابل توجه است.

سیاست خارجی با کدام مدل؟

عارف بیانات دیگری با موضوع سیاست خارجی را طی روز دوم اسفند91 بر زبان راند. وی گفت: «رییس جمهور باید کسی باشد که بتواند در چارچوب سیاست‌های کلی کشور تعامل مثبت و سازنده‌ای را با دنیا داشته باشد و کشورهای مختلف با انتخاب شدن او پیام صلح و دوستی و تفاهم احساس کنند. اتفاقی که به نوعی در سال ۷۶ رخ داد. در سال ۷۶ برخی از سفیران کشورهای اروپایی از کشور رفته بودند ولی با آمدن آقای خاتمی بدون اینکه دولت کاری جدی انجام دهد، بخشی از مسایل حل شد و آنان به تدریج به محل ماموریت خود بازگشتند.»

به‌راستی وقتی مدل سیاست خارجی مدنظر عارف، مدل سیاست خارجی خاتمی باشد، در صورت جلوس وی بر کرسی ریاست جمهوری، چه بر سر یکی از مهمترین و گرانبهاترین ثروت‌ها و میراث ملی ما یعنی انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای می‌آید؟ آیا باید باز هم روند خفت‌بار دوران اصلاحات را در موضوع ارتباط یا ممالک دیگر دنیا در پیش بگیریم وبه ارتباطات یک‌سویه با غرب، خصوصاً با کشورهای اروپایی، به‌خود ببالیم؟  

کاندیدایی که خوشبین به حضور مردم در انتخابات نیست

همان روز عارف د رادامه سخنانش گفت: «امنیتی و اطلاعاتی شدن فضای کشور متاسفانه تا حدودی واقعیت جامعه امروز است، اگر این فضا ادامه پیدا کند خوشبین به حضور جدی مردم در انتخابات نیستم. امیدوارم دست اندرکاران بخش های مختلف ساز و کار لازم را برای مشارکت حداکثری مردم فراهم سازند.»

به‌راستی امروز فضای کشور برای چه کسانی امنیتی است؟ آیا جز فتنه‌گران و خائنان با فضای امنیتی مواجه و دست‌شان قطع شده است؟ آیا جناب عارف د رهمین فضای امنیتی وارد رقابت نشده‌اند؟

 

عارف و انتخابات آزاد

عارف همچنین درباره انتخابات آزاد نیز گفت: «متاسفانه برخی افراد و رسانه‌ها بعد از سخنان رهبری در ارتباط با انتخابات آزاد به نیت خوانی از سخنان ایشان پرداختند و برخی چهره‌ها و شخصیت‌های سیاسی را مورد هجمه خود قرار دادند و به گونه ای وانمود کردند که مخاطب سخنان رهبری این عده از افراد هستند در حالیکه اخیرا رهبری انقلاب اینگونه برخوردها را مورد نکوهش قرار دادند.»

جالب است که عارف به‌صورت ضمنی طرح ادعاهای پیشین در مورد لزوم برگزاری «انتخابات آزاد» را تکرار کرده و از س.ی دیگر می‌کوشد تا سخنان صریح رهبر معظم انقلاب را به‌سود خود و جریان متبوعش مصادره کند.

او در ادامه با بیان سخنانی که بیشتر شبلیه مغلطه هستند گفته است: « انتخابات آزاد تعریف روشنی دارد یعنی انتخاب بر اساس قانون. همه دست اندرکاران انتخابات شرعا و قانونا موظف هستند از رای مردم که امانتی است نزد آنها محافظت کنند. رای مردم امانت است. خیانت در امانت هم تکلیفش در اسلام مشخص است. ممکن است جایی خطایی رخ دهد، باید خطا را بپذیریم. نمی توانیم بدبین باشیم. نظام از خود ماست، می خواهیم داخل نظام کار کنیم. ضعف اجرایی را هم باید خودمان برطرف کنیم و باید هم از خودمان شروع کنیم.باید انتخابات را که یک اصل مترقی در حکومت مردم سالاری است بپذیریم و اشکالات اجرایی آن را هم مسئولین ذیربط حل کنند.»

سیاست یکی به میخ و یکی به نعل از سوی عارف براساس روش‌های خاص اصلاح‌طلبان در حالی دنبال می‌شود که وی در اسفند 91 از یک سو کوشش می‌کرد تا سخنی بر زبان نیاورد که اغراض جریان متبوع وی را عملاً بیان کند و احراز صلاحیتش با مشکل مواجه شود و از سوی دیگر تلاش داشت تا رفقای اصلاح‌طلبش را تا حدودی راضی نگه‌داشته و به رای دادن به خود ترغیب کند.

القای ضمنی شائبه‌ تقلب

معاون اول دولت اصلاحات معتقد است که ممکن است ایرادات سال 88 امسال هم وجود داشته باشد! دقیقاً چهار سال قبل از این سخنان، هم‌پیمانان وی در حال تبلیغ برای القای دروغ تقلب بودند و ندای تقلب تقلب آنها، ماه‌ها قبل از برگزاری انتخابات، گوش عالمی را پر کرده بود.

عارف زی آن جلسه گفت: «فضای کشور هنوز فضای شادابی برای انتخابات نیست، البته ممکن است اتفاقاتی در انتخابات بیافتد ولی راهکارش را راهکار انتخابات سال ۸۸ نمیدانم. هم دستگاه‌های مسئول و هم سیاسیون می توانستند بهتر عمل کنند. برخوردهای تند و چالشی و ساختار شکن به هیچ وجه به صلاح کشور نیست باید با رفاقت و تحمل رفتار کرد.»

امید است که وی به ادعاهای خود پای‌بند بوده و شیوه ساختارشکنی را درپیش نگیرد. اگر چه او تاکنون فتنه88 را محکوم نکرده است اما در جایی بیان کرده که سران فتنه، آمریکا و انگلیس بودند نه کروبی و موسوی.

نکته مثبت این اظهار نظر وی این است که تلویحاً بروز فتنه را قبول دارد اما بعید است که مخالف رفع حصر موسوی و کروبی باشد و این خود نشان می‌دهد که نقش آنها را در بروز حوادث آن سال، کتمان می‌کند.

عارف و هم‌مسلک‌هایش باید بدانند که مردم ایران اسلامی، همان مردمی هستند که 9دی را آفریدند و مومنانه بر بر حفظ دستاوردهای هسته‌ای خویش اصرار ورزیدند. امید است که این امر خطیر از نظر آنها دور نماند تا بار دیگر شاهد اتفاقات ناگوار نباشیم و حماسه حضور ملی، با بی‌مسوولیتی برخی قانون‌شکنان مخدوش نشود.

منابع:

1) http://www.tabnak.ir/fa/news/150067

2) http://www.nedayeenghelab.com/vdcf0cde.w6de0agiiw.html

۲ موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۴ خرداد ۹۲ ، ۱۳:۳۵
علی ب




آنونس مستند "تهران ساعت ۲۳" کاری از گروه مستند سازی مرکز مستند پیام گستر رونمایی شد .

این مستند در ۱۲ قسمت ۲۶ دقیقه ای در آینده نزدیک پخش خواهد شد. در این مستند به علل و ریشه های وقایع سال ۸۸ از همایش ۳۰ سال قانون گذاری و دولت وحدت ملی در سال ۸۷ تا اسفند ماه سال ۸۹ و کناره گیری آیت الله هاشمی رفسنجانی ار ریاست مجلس خبرگان رهبری پرداخته خواهد شد.

در این مستند با بیش از ۵۰ چهره اصلاح طلب و اصولگرای مطرح مصاحبه انجام شده است.


۰ موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۱ خرداد ۹۲ ، ۱۷:۳۹
علی ب